Sweet Alchemy 2

Avbrutet spel

Om din spelrunda avbryts sparas all spelinformation och lagda insatser tills du öppnar spelet igen. Du kan fortsätta ditt oavslutade spel vid avbrottspunkten. Olösta lagda insatser som kvarstår oreglerade i ofärdiga spel kommer att förverkas efter 15 dagar. Funktionsfel annullerar alla insatser, utbetalningar och spel.

Information

Klustervinster delas ut för intilliggande symbolkombinationer, i enlighet med informationen i vinsttabellen och spelreglerna. När man vinner på flera kluster i en enskild spelrunda, läggs alla vinster ihop. Alla vinster från funktioner (så som gratisspinn), bonusspel och/eller spridda symboler (om tillämpligt) läggs också till i klustervinster. Alla vinstkombinationer utbetalas i slutet av spelrundan. Gratisspinnfunktioner spelas med samma insats som spelrundan som aktiverade funktionen – om inget annat anges. Insatsen kan inte ändras under en pågående spelrunda. För ytterligare information, vänligen se spelreglerna.

Spelregler

Sweet Alchemy 2 är en videoslot som spelas på ett rutnät om 5x5, som kan utökas till maximalt 9x9.

Symboler faller ner på rutnätet för att skapa vinster. 4 eller fler intilliggande symboler som sitter ihop i ett kluster ger en vinst. Enbart högsta vinsten i ett kluster betalas ut. Vinstsymboler tas bort. Nya symboler faller ned för att fylla tomrummen. Flera kluster av samma symbol som inte sitter ihop betalas ut som separata kluster.

När vinnande symboler tas bort, tas dessutom lika många chokladblock bort. När chokladblock tas bort så blir den tillgängliga platsen för nya symboler större. När nya symboler tillkommer fylls även de nyligen skapade luckorna. Processen upprepas till dess att spelrundan är över, eller tills free spins-funktionen aktiveras. Rutnätskonfigurationen återställs till 5x5 inför nästa spinn.

Tuggstopparsymboler är wild och ersätter alla vanliga utbetalande symboler. När de landar tilldelas varje tuggstoppare ett numeriskt värde på mellan 1 och 5. När de ingår i en vinst sänks värdet med ett, oberoende av hur många kluster symbolen är länkad till. Tuggstopparsymboler tas bort när alla liv har använts.

Randiga symboler är wild och ersätter alla vanliga utbetalande symboler. När en randig symbol ingår i en vinst tar den bort alla symboler (förutom tuggstoppare) och samtliga chokladblock på respektive horisontell rad och vertikal kolumn. Under free spins bidrar borttagningen av symboler till att uppfylla symbolinsamlingskraven.

Free spins-funktionen aktiveras när samtliga 56 chokladblock har förstörts i grundspelet. Under funktionen blir megasymboler omedelbart tillgängliga (det finns ingen garanti för att de landar). Megasymboler är större än vanliga (1x1) symboler, där varje enskilt segment räknas som en symbol.

När inga fler vinster uppnås aktiveras 4 inledande free spins med 2x2-megasymboler. Rutnätskonfigurationen återställs. Rutnätskonfigurationens framsteg återställs inte mellan free spins. Funktionen återaktiveras när samtliga 56 chokladblock har förstörts. Ytterligare 4 free spins tilldelas, megasymbolernas storlek ökar och rutnätskonfigurationen återställs igen. Maximalt antal free spins är 12. Maximal storlek för megasymboler är 4x4.

Bonusspelet kan endast aktiveras via free spins-funktionen. Två slumpmässiga symboler väljs ut för att samlas in innan free spins börjar. Dessa två symboler samlas in när de ingår i en vinst. Wild-symboler bidrar inte till insamlingen. Det finns tre nivåer:

1 trolldryck: Samla 5 symboler av den valda högutbetalande symbolen och 10 symboler av den valda lågutbetalande symbolen. Den här nivån ger ett bonusspel som börjar med 1 bonusspinn.

2 trolldrycker: Samla 10 symboler av den valda högutbetalande symbolen och 20 symboler av den valda lågutbetalande symbolen. Den här nivån ger ett bonusspelsom börjar med 2 bonusspinn.

3 trolldrycker: Samla 20 symboler av den valda högutbetalande symbolen och 30 symboler av den valda lågutbetalande symbolen. Den här nivån ger ett bonusspel som börjar med 3 bonusspinn.

Bonusspelet utgörs av ett hjul med 5 ringar. Målet är att landa på prisvinnande segment. Antalet bonusspinn avgörs av insamlingen under free spins. Ett lyckat resultat ökar vinstmultiplikatorn och tar dig vidare till nästa ring. Ett misslyckat resultat gör att du förlorar ett liv. Bonusspelet avslutas om antalet liv når noll – eller om den maximala multiplikatorn uppnås. De matematiska chanserna är rättvist representerade på varje ring.

Multiplikatorn kommer att multiplicera alla vinster från den aktiverande spelrundan, där värdet avgörs av vilken ring som uppnåtts när bonusspelet avslutas. Ett misslyckat resultat på ring 1 ger ingen multiplikator (X1). Ring 1 slutförd ger en X2-multiplikator. Ring 2 slutförd ger en X3-multiplikator. Ring 3 slutförd ger en X5-multiplikator. Ring 4 slutförd ger en X10-multiplikator. Ring 5 slutförd ger en X25-multiplikator. Endast den högsta multiplikatorn tilldelas.

Du väljer din insats med de fem insatsknapparna i den nedre delen av spelet. Tryck på plus- och minusknapparna för att ändra insatsen ett steg. Tryck på START för att starta spelrundan. När symbolerna landar jämförs de med vinstplanen och vinster utbetalas.

RTP: 94.20%

Tillgängliga val

• Ändra insats- För att ändra din insats, använder du de fem insats-knapparna. Du kan även använda plus- och minus-knapparna för att ändra din insats ett steg.
  • Vinstplan- Visar vinstplanen.
  • Autospel- Slå på/stäng av autospelsläget genom att klicka på knappen AUTOSPEL. Då spelet är i autospelsläge spelas ett antal spelrundor i följd automatiskt med din valda insats. Autospelsläget avbryts automatiskt då saldot är för lågt eller beroende på dina inställningar.
  • Hyperspinn- Om du trycker ner och håller in knappen SPACE så aktiveras läget Hyperspinn efter 1,5 sekund. Hjulen börjar spinna mycket snabbare men saktar ner om en funktion aktiveras.
  • Starta / Mellanslag- Spelrundan startas med den valda insatsen. Klicka på start för att börja.
  • Snabbspela- Sätt på för ett betydligt snabbare spel.
  • Justera insatsen automatiskt- Minskar den totala insatsen automatiskt när du startar ett nytt spinn, om saldot är för lågt för att starta ett spinn på den aktuella insatsnivån.

Datum för senaste ändring: 2023-06-19