Book of Itza

SPELREGLER

Bege dig tillbaka i tiden och djupt in i Central- och Sydamerikas djungler där du träffar mayafolket. Du får möjligheten att utforska den fascinerande kulturens otroliga tempel och pyramider och insupa dess kunskaper om astronomi, arkitektur, matematik och konst. På äventyret får du även chansen att njuta av roligt spelande och att hitta fantastiska belöningar och värdefulla skatter.

Book of Itza är en slot med fem hjul, fyra rader och actionpackat spelande från det första snurret. Varje gång en wild-symbol landar på hjulen lägger den till en låst ram på dess position. När ett helt hjul har låsta ramar förvandlas det till en "sticky" expanderad wild och ger dig tre sticky expanderade wild-spins. Men det är inte allt! Om du samlar tre scatter-symboler på hjulen triggas spelets gratis spins med garanterade sticky expanderade wild-respins, multiplikatorer och många fler belöningar.

Redo för ditt livs äventyr? Spela Book of Itza nu!

Allmän information:

Speltyp

Video-slot

Antal sätt att vinna på

1024 sätt

Funktioner

·        Sticky expanderad wild-respins

·        Gratis spins

Andel som betalas ut till spelarna (RTP)

96.34%

Hit Rate

18.13%

Funktioner

Book of Itza är en video-slot med 5 hjul, 4 rader, 1 024 sätt att vinna på, sticky expanderad wild-respins och gratis spins.

Sticky expanderad wild-respins

Wilds skapar låsta rutor på hjulen.

När alla positioner på ett hjul består av låsta rutor (med upplysta ramar) förvandlas hela hjulet till en sticky expanderad wild och triggar funktionen sticky expanderad wild- respins.

Spelaren får tre respins.

När en ny wild visas på hjulen återställs respins-räknaren till tre.

Sticky expanderad wild och låsta rutor stannar på plats under hela funktionen.

Hjul som är täckta av låsta rutor omvandlas till en sticky expanderad wild och kan belöna spelaren med fler priser.

Respins-funktionen avslutas när det inte finns några respins kvar eller när alla hjul består av sticky expanderade wilds.

Om spelaren inte vinner under funktionen sticky expanderad wild-respins får de ett tröstpris på två gånger insatsen.

Alla vinster beräknas och betalas ut i slutet av funktionen.

Låsta rutor återställs om insatsen ändras. Att återgå till en tidigare insats återställer de låsta rutor som spelaren hade när de använde den tidigare insatsen.

Gratis spins

3 eller fler scatter-symboler triggar gratis spins-funktionen och ger spelaren 12 gratis spins.

Sticky expanderad wild-respins kan triggas om under gratis spins.

Funktionen sticky expanderad wild-respins garanteras under omgångar med gratis spins.

Om inget helt hjul av låsta ramar skapas (för att trigga funktionen sticky expanderad wild-respins) under en omgång med gratis spins kompletteras det hjul som har flest låsta rutor automatiskt. Då triggas funktionen sticky expanderad wild-respins.

Om två eller fler hjul har samma antal låsta rutor väljs det vänstra hjulet.

En slumpmässig multiplikator på 2X till 8X används för alla vinster från sticky expanderad wild-respins när funktionen triggas av gratis spins.

En ny multiplikator aktiveras när ett annat hjul omvandlas till en sticky expanderad wild.

Under gratis spins och sticky expanderad wild-respins används inte scatter-symbolen.

Gratis spins – Låsta rutor från grundläget förs inte över till gratis spins. Låsta rutor som samlas under gratis spins rensas innan spelaren återgår till grundläget. Då återställs de låsta rutorna som fanns innan gratis spins. Respins – Låsta rutor från grundläget stannar på plats under respins-funktionen.

Så spelar du

Satsningar

För att spela en omgång, ställ in din insats med hjälp av plus-/minus-knapparna på vardera sida av spin-knappen och/eller plus-/minus-knapparna för myntvärdet. Tryck sedan på spin-knappen eller på mellanslag för att göra satsningen och starta omgången.

Du kan även välja din insats i menyn för satsningar i inställningarna. Tryck sedan på spin-knappen för att stänga menyn, göra din satsning och starta omgången.

Det går även att starta omgångar genom att använda auto-spin-funktionen.

Beloppen för total insats, saldo & vinst kan visas i mynt eller i en valuta. Du kan växla mellan dessa genom att trycka på den avlånga knappen längst ner på sidan.

Spin-valmöjligheter

När en omgång har startats kan du spola fram till resultaten eller hoppa över animeringen genom att trycka på skip-knappen som ersätter spin-knappen när omgången påbörjas.

För att spela snabbare omgångar kan du använda snabb-spin eller turbo-spin. Turbo-spin – Hjulen snurrar och stannar snabbare, utan extra animation.

Turbo-spin kan aktiveras genom att:

• Håll ner mellanslag
  • Slå på funktionen i auto-spin-menyn där du kan aktivera auto-spin-omgångar.

Snabb-spin – Hjulen snurrar och stannar snabbare, samtidigt som alla animationer visas.

Snabb-spin kan aktiveras genom att:

• Slå på funktionen i den expanderbara menyn.
  • Slå på funktionen i inställningarna.
  • Slå på funktionen i auto-spin-menyn där du kan aktivera auto-spin-omgångar.

Utbetalningsregler

• Vinnande kombinationer skapas från vänster till höger på intilliggande hjul, från hjulet längst till vänster.
  • Vinnande kombinationer och utbetalningar beräknas enligt spelets vinsttabell, som kan ses genom att trycka på knappen för inställningar
  • Vinster beräknas enligt följande:

Insatsen, delat på 10, multiplicerat med den aktuella multiplikatorn

• Endast den högsta vinsten per kombination betalas ut.
  • Flera vinster som sker samtidigt på olika sätt läggs
  • Alla vinster sker på valda sätt att vinna på.
  • Gratis spins-funktionen avslutas när det inte finns några fler gratis spins eller när du vinner högsta möjliga
  • Systemfel nollställer alla

Utbetalningsregler för funktioner

Gratis spins spelas med samma insats som omgången som aktiverade dem. Vinster från gratis spins läggs till på andra vinster.

Autospin

Låter spelaren spela automatiskt under ett förutbestämt antal omgångar med den aktuella satsningen.

Menyn för auto-satsning/auto-spel kan nås genom att trycka på knappen för auto- satsning/auto-spel.

Gränser för auto-spel/auto-satsning

• Gräns för förlust – Låter dig kontrollera dina sammanlagda förluster genom att du anger ett värde som stoppar auto-satsning-funktionen och öppnar en popup när gränsen uppnåtts. Räknas ut på följande sätt:

(Summan av insatser) - (summan av vinster) >= (belopp för gräns för förlust).

• Enstaka vinst – Stoppar auto-satsning-funktionen och öppnar en popup när en vinst nås om vinsten >= värdet som angetts för enstaka
  • Vinstgräns – Låter dig kontrollera dina sammanlagda vinster genom att ange ett värde som stoppar auto-satsning-funktionen och öppnar en popup när gränsen uppnåtts. Räknas ut på följande sätt:

(summan av vinsterna) - (summan av insatserna) >= (vinstgränsbeloppet).

• Vid vinst – Auto-satsning stoppas och en popup öppnas efter en vinst under omgången. En omgång med gratis spins räknas som en omgång och auto- satsning stoppas när alla gratis använts.
  • Stopp vid funktion – Auto-satsning stoppas och en popup visas när spelet når en specialomgång, såsom (men inte begränsat till) gratis spins, bonusspel och minispel, med undantag för wild-funktioner.

När gränsen nås stoppas auto-satsningen och ett meddelande visas i mitten av skärmen.

Datum för senaste ändring: 2021-08-17