Big Mighty Bear

Om det här spelet

Det här är en videospelsautomat med 1 hjul med 5 positioner och 4 hjul med 4 positioner.
Spelet innehåller 8 fasta vinstrader.
Målet är att låta hjulen snurra så att symbolerna bildar olika kombinationer.
Vinstkombinationer markeras på hjulen och vinsten utbetalas.

Insatsregler

Varje spel kostar lika mycket som den totala insatsen.
Spelet har 9 insatsnivåer: 0,10, 0,20, 0,50, 1, 2, 2,5, 5, 10 och 20.

Regler för vinstrader

En vinstrad är ett mönster av symbolpositioner på en rad intill varandra på hjulen.
Vinstrader går från vänster till höger från det första hjulet.
Vinstradernas mönster beror på antalet symboler på hjul 1.
Spelet innehåller 8 fasta vinstrader.
Vinster utdelas när matchande symboler hamnar bredvid varandra i en vinstrad.
Vinsten baseras på vinstkombinationen.

Vinstregler

Den totala utbetalningen är summan av alla vinster från vinstrader från ett spel.
Vinster multipliceras med den totala insatsen.
Om flera vinnande kombinationer stannar på samma vinstrad är det bara den högsta av vinsterna som betalas ut.
Vinsttabellen visar utbetalningen för varje symbol baserat på den nuvarande insatsen.
Vinsten baseras på vinstkombinationen.

Hjul 1

Det första hjulet är ett specialhjul som kan innehålla 1–5 slumpmässiga symboler.
Antalet symboler som hamnar på hjul 1 avgörs när symbolerna stannar.
Vinstradernas mönster beror på antalet symboler på hjul 1.

Stora björnen-funktion

Efter varje spel kan den stora björnsymbolen dyka upp slumpmässigt på hjulen.
Björnsymbolen kan dyka upp som en enpositionssymbol eller som en stor björnsymbol med storleken 3x3 eller 4x4.
Den stora björnsymbolen kan endast dyka upp på hjul 2–5.
Stora björnsymboler dyker endast upp i basspelet och funktionen Stora björnen- frenesi.
Efter ett spel smälter slumpmässiga symbolpositioner för att avslöja en stor björnsymbol.
Symboler som bildar vinstkombinationer smälter inte bort om Stora björnen- funktionen aktiveras.
Det går att kombinera den stora björnsymbolen med små björnsymboler för att skapa vinstrader.
Vinster med den stora björnsymbolen med 4x4 rutor ger 125x insatsen.
Den stora björnsymbolen kan dyka upp som delvis synlig symbol på hjulen.

Honungsomsnurr

Funktionen Honungsomsnurr aktiveras när den stora björnsymbolen inte bidrar till en vinstkombination.
Den stora björnsymbolen dyker upp som fullständig 3x3-symbol, 4x4-symbol eller som delvis 3x4-symbol för att aktivera den här funktionen.
Den här funktionen kan bara aktiveras efter att alla vinster för vinstrader har uppdaterats.
Funktionen ger 1 omsnurr.
Ett omsnurr sker på alla hjul utan den stora björnsymbolen som aktiverade den här funktionen.
Antalet symboler på hjul 1 förblir detsamma under den här funktionen.
Den här funktionen kan endast aktiveras i basspelet och funktionen Stora björnen- frenesi.

Free spins

Få 1 eller fler free spins-symboler på hjul 1 och 4 eller fler free spins-symboler på hjul 2 till 5 för att aktivera den här funktionen.
Antalet free spins som delas ut är samma som antalet free spins-symboler som aktiverade den här funktionen.
Upp till 21 free spins delas ut.
Följande symboler dyker upp i free spins-funktionen: björn, bikupa, björntass och blomma.
Free spins spelas automatiskt.
Free spins kan inte omaktiveras.
Alla insatser som spelas är desamma som det spel som aktiverade funktionen.
Antalet symboler på hjul 1 förblir detsamma under den här funktionen.
Den här funktionen kan endast aktiveras i basspelet.

Söt bonus

Få 1 eller fler bonussymboler på hjul 1 och 2 eller fler bonussymboler på hjul 2 till 5 för att aktivera den här funktionen.
Den här funktionen kan endast aktiveras i basspelet.
Bonusspelet spelas på ett 4x4-rutnät.
Följande symboler dyker upp i Söt bonus-funktionen: björn, bi, blomma, björntass och 2x-multiplikator.
Efter varje spel hålls endast 1 symbol kvar på hjulen.
Varje symbol visar ett multiplikatorvärde.
Få en björnsymbol för att extrahera värdet på björntassymbolerna.
Det extraherade värdet läggs till i björnsymbolens värde.
När björntassens värde extraheras tas symbolen bort från hjulen.
Få en bisymbol för att extrahera värdet som visas på blomsymbolerna.
Det extraherade värdet läggs till i bisymbolens värde.
När blomvärdet extraheras tas symbolen bort från hjulen.
Björn- och bisymboler kan bara extrahera symbolernas värde under det spel där de dök upp.
Multiplikatorsymbolen multiplicerar värdet på alla symboler på hjulen under det spel där den stannade.
När symbolvärdet multipliceras tas multiplikatorsymbolen bort från hjulen.
Få 5 björntassar, 4 blommor, 4 bin eller 3 björnsymboler för att vinna.

Bonusvinsten är basvinsten för den vinnande symbolen, multiplicerad med summan av alla vinnande symbolvärden på hjulen.

Stora björnen-frenesi

Funktionen Stora björnen-frenesi aktiveras slumpmässigt i basspelet.
Funktionen aktiveras efter de 5 första spelen när en spelare spelar för första gången.
Funktionen aktiveras slumpmässigt i basspelet efter den första aktiveringen.
Under funktionen har den stora björnsymbolen på 3x3 rutor större chans att dyka upp på hjulen.
Den här funktionen är aktiv i 20 spel efter att den aktiverats.
Den stora björnsymbolen på 4x4 rutor dyker inte upp under funktionen.
Endast funktionen Honungsomsnurr kan aktiveras under funktionen.

Stort och starkt pris

Få en fullständig stor björnsymbol på 4x4 på hjulen och täck hjul 1 med björnsymboler för att aktivera den här funktionen.
Den här funktionen kan aktiveras oavsett antalet symboler på hjul 1.
Stort och starkt-priset är 15 000x insatsen.
Stort och starkt-prisfunktionen kan endast aktiveras i basspelet.

Spelmeny

Knappen Meny: Visar fler spelalternativ.
Knappen Vinsttabell: Visar vinsttabeller och spelregler.
Knappen Inställningar: Visar spelinställningarna.
Knappen Lobby: Avslutar spelet.
Knappen Bank: Visar banksidan.
Knappen Stäng: Stänger spelmenyn.

Spelkontroller

Knappen Spel: Sätter igång ett spel.
Knappen Autospel: Visar alternativ för autospel.
Knappen Stoppa autospel: Avbryter den nuvarande autospelsessionen.
Insats: Visar den nuvarande totala insatsen.
Knappen Insats: Visar alternativ för att ändra den nuvarande insatsen.

Vinst: Visar den senaste vinsten.
Saldo: Visar nuvarande saldon.
Knappen Avsluta: Avslutar spelet.
Knappen Hjälp: Visar hjälp och annan information.
Knappen Meny: Visar fler spelalternativ.
Knappen Vinsttabell: Visar vinsttabeller och spelregler.
Knappen Inställningar: Visar spelinställningarna.
Vissa inställningar och funktioner kan saknas i det här spelet.

Autospel

Autospel låter dig ställa in ett visst antal spel som spelas automatiskt.
Vissa inställningar och funktioner kan saknas i det här spelet.
Antal spel: Ställer in antalet spel för autospelsessionen. Autospel avslutas när alla spel har spelats.
Bekräfta valet för att gå vidare.
Spel spelas med den insats som är vald för tillfället.
Antalet återstående spel i autospelsessionen visas i spelet.
Den här funktionen är endast tillgänglig i basspelet och funktionen Stora björnen- frenesi.

Insatsinställningar

Knapparna Insatsvärde: Ställer in nuvarande insats till det valda värdet.
Total insats: Ställer in nuvarande insatsvärde.
Bekräfta valet för att gå vidare.

Spelinställningar

Knappen Inställningar: Visar spelinställningarna.
Musik: Aktiverar spelmusik.
Ljud: Aktiverar spelljud.
Vissa inställningar och funktioner kan saknas i det här spelet.

Återbäring till spelare

Återbäring till spelare (RTP) är den teoretiska statistiska procentsatsen av den totala insatssumman i ett spel som betalas ut som vinstsumma med tiden.

Värden beräknas först genom att dela vinsterna med insatserna i en simulering bestående av flera spelomgångar.
Värden reflekterar den maximala förväntade utdelningen och ändras inte.
Övergripande RTP: 94,02 %.
RTP för Stora björnen-frenesi: 94,01 %.

Eventuella ändringar i reglerna görs i enlighet med lagstadgade krav.

Datum för senaste ändring: 2023-01-19